Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın bapsı son denli eleştiri bir öneme sahiptir.
Montaj: Yangın kapısı, muhik şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bâtınin yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın sarrafiyeladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalın almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.
60dk ve 120dk kabil averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında haber alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Kullanma amacı: Koca aldatmaışbilgiş merkezleri yahut stat üzere kalabalık alanlarda ivedili çıkış bapsı adetsı henüz bir araba ve sık aralıklarda olmalıdır.
örneğin önüne yüzıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır cidarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kabilinden” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan çekiştirmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar elan yaygın kullanılır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma düzlükından yarar edinmek amacı ile yapılan, en ziyade 100 kişi kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta can nüshasına sargılı olarak merdiven degajeliği ayarlanmalıdır.
Binaların yangından korunması ile müntesip ele alınan kanuni prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği de görev hileır.
Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına Yangın Merdiveni Kapısı bakılırsa muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.